Vragen

Veelgestelde vragen
 
Waarvoor wordt Permanente Make-Up gebruikt?
Permanente make-up wordt gebruikt als vervanging van veel soorten tijdelijke make-up. Het kan o.a. worden gebruikt om wenkbrauwen te verfraaien, om de liplijn te verduidelijken, om littekens te camoufleren en om bijvoorbeeld het tepelhof na te maken wanneer er een borst is geamputeerd. Deze manier van behandelen wordt meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar. Deze techniek wordt toegepast door PMU-specialisten.
 
Voor wie is permanent make up geschikt?
- Permanente make-up is geschikt voor vrouwen en mannen.
- Ook zeer geschikt voor personen met een gevoelige en/of allergische huid 
- Als u geen tijd heeft, of wilt maken om u op te maken.
- Wanneer u dunne of geen wenkbrauwen heeft.
- Als u smalle lippen, vage contour lijnen of geen strakke liplijn heeft.
- Sportieve mensen die er toch verzorgd uit willen zien.
- Wanneer u verzorgd uit bed wilt stappen.
- Voor mensen met een allergie bij gewone make-up.
- U slechtziend bent, bril of lensdrager bent en het lastig is om u zelf op te maken.
- Wanneer u na een operatie littekens willen laten camoufleren.
 
Wanneer kan ik niet behandeld worden ?
- Als u jonger dan 16 jaar bent.
- Met eyeliners: Als u lijdt aan oogaandoeningen, zoals diabetes retinopathie, glaucoom en staar.
- U Hemofilie ( bloedstollingsziekte) heeft
- U last heeft van Keloidvorming (gestoorde wondgenezing)
- Als u koorts heeft op de behandeldag.
 
Hygiëne
AestheticCare is in het bezit van de GGD vergunning welke verplicht is sinds 1 juni 2007, zodat u zeker weet dat de studio aan alle verwachtingen voldoet qua hygiene en materialen. 

Bij elke behandeling worden nieuwe steriele naalden en naaldkapjes gebruikt om steriliteit en hygiëne te garanderen. De naald wordt in het bijzijn van de klant uit de verpakking gehaald, welke na gebruik vernietigd worden. Wij werken volgens strikt hygiënische normen.
 
Hoelang blijft Permanente Make-Up zitten ?
Gemiddeld blijft PMU 1 tot 1,5 jaar zitten en kunt u ervoor kiezen om een touch-up/nabehandeling te nemen.
Het pigment zal nooit helemaal verdwijnen, maar het zal met de tijd vervagen. Dit komt voornamelijk door blootstelling aan UVA- UVB stralen ( daglicht), zonnebank en peelings.

Wanneer u bijvoorbeeld uw wenkbrauwen weer wilt gaan bijtekenen, dan is dit meestal het moment om een “touch-up” behandeling te doen. Dit is gemiddeld na 1 tot 1,5 jaar.Een touch-up behandeling bestaat meestal uit 1 behandeling. Uiteraard gelden hier aangepaste tarieven voor.
 
Is het pijnlijk ?
De behandelingen zijn niet geheel gevoelloos, maar iedere klant ervaart dit anders. Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur waar uw specialiste mee werkt en verdoving met crèmes kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.
 
Kan ik Contactlenzen Dragen voor/na de behandeling?
Indien u contactlenzen Draagt, Breng Uw bril dan mee op de Dag van de Behandeling. Contactlenzen Kunt u Weer Dragen als er Geen korstjes meer Zijn.
 
Wat is het verschil tussen Medische pigmentatie en Permanente Make-Up ?
Het verschil tussen een medische pigmentatie en permanente make-up is dat de pigmenten bij de medische pigmentatie een camouflerende functie hebben en bij permanente make-up niet , het wordt met een andere techniek ingezet.

 
Hoelang duurt een Permanente Make-Up behandeling ?
Het is belangrijk dat u met de specialist op 1 lijn ligt en u elkaar goed begrijpt!

Daarom wordt er voor de eerste behandeling dan ook altijd voldoende (1,5 tot 2 uur) tijd ingepland.
Bij de eerste behandeling zullen we de vorm, pigmentkeuze en het te behandelende onderdeel worden voorgetekend, zodat u weet én ziet wat u kunt verwachten.

De twee daarop volgende nabehandelingen duren gemiddeld 30 tot 45 min.

 
Wat is een informent consent ?
Bij de eerste afspraak wordt ook het “informent consent” formulier ingevuld. Deze vragenlijst is nodig is om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen. PMU kan namelijk in sommige gevallen van ziektes of in combinatie met een aantal medicijnen, niet worden aangeraden. Vraag uw specialist in geval van twijfel om meer informatie.
 
Hebt u vaak last van een koortslip (Herpes Simplex) ?
Als er regelmatig een uitbraak voorkomt is het af te raden een lippigmentatie uit te laten voeren. Er zit rond de lippen al littekenweefsel ten gevolge van eerdere wondjes. Op deze plaatsen zal het pigment moeilijker pakken, met als gevolg dat er een rafelige lipliner ontstaat. 

Als de koortslip af en toe voorkomt (1 tot 2 maal per jaar) is een liplijn geen probleem. U moet wel de nodige voorzorgmaatregelen in acht nemen (5 dagen voor de PMU behandeling minimaal 1000mg L-lysine tabletten innemen in combinatie met vitamine C tabletten 1000 mg ).
Share by: